Karta projektu

Kategoria projektu:

Aplikacje o środki finansowe, analizy ekonomiczne,

Tytuł projektu:

Modernizacja budynku produkcyjnego i linii technologicznej do produkcji serów twarogowych zgodnie ze standardami weterynaryjnymi i sanitarnymi UE w ZPM „MLECZ” Wolsztyn

Kraj:

Polska

Zleceniodawca:

Zakład Przetwórstwa Mleka „MLECZ” w Wolsztynie

Beneficjent:

Zakład Przetwórstwa Mleka „MLECZ” w Wolsztynie

Opis projektu:

Na zlecenie Zakładu Przetwórstwa Mleka „MLECZ” w Wolsztynie, starającego się o uzyskanie wsparcia finansowego z Funduszu Przedakcesyjnego SAPARD, Działanie 1: Poprawa przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych Schemat 1.1: Wsparcie restrukturyzacji przetwórstwa i poprawy marketingu artykułów pochodzenia zwierzęcego na realizację przedsięwzięcia inwestycyjnego uwzględniającego modernizację budynku produkcyjnego i linii technologicznej do produkcji serów twarogowych zgodnie ze standardami weterynaryjnymi i sanitarnymi obowiązującymi w UE; EPRD przygotowało kompletną dokumentację niezbędną do złożenia aplikacji. Maksymalny poziom dofinansowania dla tego projektu wynosił 50% kwalifikowanych kosztów inwestycji. Realizacja przedsięwzięcia, dzięki otrzymanej pomocy finansowej przyczyni się do uzyskania: - wysokich parametrów sanitarno-higienicznych produkcji i produktu zgodne ze standardami UE - standardu cech jakościowych, struktury i konsystencji produktu oraz trwałości wydłużonej do kilku tygodni - wysokiej mechanizacji klasycznych i powtarzalnych operacji technologicznych w znaczący sposób poprawiających wydajność pracy i eliminująca straty surowca - poprawy efektywności finansowej spółki

Data rozpoczęcia: 2002-07-01

Data zakończenia: 2002-10-31